chat.cz - co je opravdu chat.cz? PSEUDO - CHAT - šaškárna, nekompetentnost, nesvoboda, rozpad chat.cz - zakončení, závěr, NEDOPORUČUJU!

chat.cz - co je opravdu chat.cz? PSEUDO - CHAT - šaškárna, nekompetentnost, nesvoboda, rozpad chat.cz - zakončení, závěr, NEDOPORUČUJU!

Primární absolutní článek z 23.října 2018


Autor chat.cz franci a admin JiH.

Na chat.cz už přestává fungovat normálně všechno, proto mně už došla trpělivost a chat absolutně zhodnotím tak, jak mu po právu náleží.



Chat je služba, která se oprostila od všeho, co představuje a co se dá nazývat ještě seriózním, suverénním a řádným chatem. Důvodem je způsob jak funguje vedení a systém, protože tyto věci jsou poměrně hodně dysfunkční.

To v jakém je chat stavu a kondici, to všechno je pochopitelně především na odpovědnosti všech hlavních autorit, kteří mají s chatem, co společného od nejvyšších hodnostářů po ty nejnižší hodnostáře od majitele, admina, po správce, protože všichni mají nějaký vliv, ať už přímý, či nepřímý. Chat je o lidech, chat dělají a utváří lidé v souvislosti s jejich činy a rozhodnutími, protože všichni tito lidé, kteří se do dění na chatu zapojují a mají hlavně nějaké funkce, rozhodují o věcech, ti formují chat, ti udávají směr, jakým se chat ubírá.


Chat se rozpadá, zájem o chat je silně ochablý, chatu ubývají síly, místnosti upadají. Na chatu není moc klidu. Chat se zmítá ve válce kde dostává vážně zabrat, chat svádí bitvu s prudiči, kde chat utržil těžký výprask a kotel. Tady bych odkázal na materiály od kolegy Bulvy na blog jeho superbulváru, který toho má mnoho zachyceného, já sem tu hnilobu, bordel dávat nebudu. :D superbulvar.blogspot.com

Já a lidé v souvislosti s chat.cz


Je to už nějaká delší doba, co jsem se víceméně přestal angažovat na chat.cz je to od doby, kdy jsem odešel z funkce stálého správce z místnosti Fajn pokec a přepnul jsem se do nějakého ztlumeného a pasivního režimu. V té době zmizelo a uprchlo více důležitých a významných osob.

Takovými lidmi jsou LichKingAnathema, Azazel Anděl.

LichkKingAnathema z chat.cz odešel, Azazel Anděl ztlumil svou aktivitu a pak byl posléze odejit, zabanován, najednou byli všichni pryč. Tito lidé spolu se mnou nesou svůj podíl a zásluhu na směřování chat.cz ve své době, protože jsme byli poměrně hnací silou na chat.cz, předkládali a prosazovali jsme svoje návrhy, nápady, řešení a chat se díky tomu měnil a povznášel výš, přestože to byly někdy odlišné návrhy, nápady a řešení, ale chat byl více variabilní a rozmanitý, většina těchto námětů byla dobrá, kvalitní. Byl zde prospěšný zájem a účel táhnout chat dál. Já si myslím, že tento zájem a účel opadl a vymizel s odchodem významných lidí a i to je důvod, proč se chat dostal, kam se dostal.

Azazel Anděl absolutně skoncoval s chat.cz


Azazel Anděl se rozhodl úplně odejít z chat.cz a odstranit po sobě všechno, protože chat už nepovažuje za skutečný chat, kvůli tomu podal žádost o smazání všeho z databáze, co s ním souvisí, smazání místnosti, diskuze, bývalé úspěšné místnosti Hrabě X.

Já k tomu mohu říct je to jeho suverénní rozhodnutí. Je to silné a hrdé rozhodnutí někoho, kdo byl velice významný parter pro chat.cz, někoho kdo se v tomto směru skutečně činil. Já i když jsem se vždycky s Azazelem Andělem ve všem neshodoval, toto jeho rozhodnutí já respektuji, chápu a skláním se s úctou před ním. Já si myslím, že jeho odkaz a jeho jméno bude žít dál a nebude zapomenuto!

Co se týká odezvy a reakcí na tuto Azazelovu žádost, majitel chatu franci se vyjádřil, že nějak tuto žádost vyřeší, ale jak se zdá řešení se moc nedostavuje, Azazelovy účty jsou zabanovány, aniž by to bylo požadavkem a taková diskuze HX ještě pořád existuje. :D

Reakce některých ostatních lidí jako Freya, DarkHedgehog, Věčná samota, kteří museli dát najevo jakého jsou charakteru, protože plést se do něčeho a útočit na někoho a obvinit někoho nepodloženě, řekl bych až demagogicky ještě při nějaké regulérní žádosti a odchodu, vměšování se lidí kterých se to ani netýká je opravdu nevhodné, navíc jim do toho není vůbec nic. Reakce od těchto křivých, falešných a podlých lidí není ani nic moc neobvyklého.




Vzhled, design

Vzhled je vskutku hezký, jednoduchý, výstižný, vzhledu není moc co vytknout.

Lidi, návštěvnost


Lidi mohou být různí, jenže tady ti lidé tak nějak už moc nejsou - chybí,  protože z normálních slušných lidí a inteligentních radši ani neříkám už toho skutečně moc nezbylo. Zájem o chat opadá. Lidé chat opouštějí. Kvalitativně je to vesměs spíše odpad a to hlavně prudičský a spamerský.


Systém


 Nějaký systém zde je, avšak tento systém nezajišťuje vždycky hladký, bezpečný a normální chod portálu.

Systém si neumí úplně se vším poradit a řešit věci s rozumem, odpovědností a adekvátností, které jsou potřeba a které jsou problémem, alespoň v nějaké přijatelné míře.

 Něco z nástrojů, nastaveních, funkcí tu je i když něco přibylo, ale pořád to není ono. Pořád chybí jednoduché efektivní filtry na vstup na chat. Pořád bez standardní menu správce, menu je schované, špatně umístěné, menu kde by byl kick, předání správce. Normální věc, která na většině chatů je standardem. Pořád bez pořádného vzkazníku. Spoustu funkcí je nedodělená a oželená.


 Systém chatu je zabezpečen na karmě a to opravdu nemá žádný účinek a smysl, protože karma je jen něco navíc - doplněk, který nemůže plnit a suplovat ověřené a funkční metody systémového zabezpečení. On ani princip karmy není moc funkční, princip toho, že karmu mají mít jen důvěryhodní lidé, normální, slušní a solidní lidé, ne že jí mají mít nedůvěryhodní, nežádoucí lidé, nenormální, neslušní a nesolidní lidé jako se to stává, že si prudiči prudičům, či lidé prudičům posílají karmu. To je prostě iluzorní bláznivý výstřelek, úlet. Je to nějaký druh na bázi inovačního experimentu, který nemůže fungovat. Nemůže to fungovat už z podstaty a z principu věci.

Karma 


Karma je na chatu velice zásadní věc, vkládá se do ní veliká důležitost, důvěra a význam. Je to mechanismus, podle kterého se řídí bezpečnost jako filtrování na vstup, (ne)povolené funkce na profilech, psaní příspěvků a podobně. Karma slouží i jako potenciální rozlišovací ukazatel mezi tím, kdo je důvěryhodný a kdo je nedůvěryhodný člověk, čím více karmy někdo má, tím lépe pro něj. Princip je, že karmu by měli dostávat a mít jen uživatelé co jsou důvěryhodní, čistí a bezproblémoví.

Jak to funguje doopravdy je ale potíž, protože věci nejsou tak bezvadné, ani funkční. Princip karmy se neuskutečňuje v přijatelné hodnotě a karma dobře nezabezpečuje chat. Karma je jen funkce navíc, nic víc! Taková je realita.

Já považuju karmu za něco navíc, nadbytečného za doplněk, protože karma se nedá považovat za klíč k bezpečnosti, ochraně, či jako nějaké měřítko, to takhle prostě není a nefunguje. Karma je jen nějaká záležitost, která nemá vypovídající schopnost, není validní a není natolik mocná na to, aby mohla chat ochránit. Já za sebe, nepochopím, jak se může vkládat tak vysoká důvěra a váha něčemu takovému, co je jen nějaká serepetička navíc. Navíc se karma občas chová disfunkčně a vykazuje prazvláštní hodnoty.

Ono všechno, co je spojené se systémem karmy je k ničemu. Systém chatu by rozhodně neměl být zabezpečený na karmě je to nezodpovědné a slepě naivní.


Událost zavedení filtrů na karmu, které měly řešit ochranu před nežádoucími jevy, jako je spam. Nevyřešilo to nic. Je to úplně neúčinné a nefunkční řešení, systém filtru přes karmu chat nezabezpečí, jen ztíží vstup, ale jen těm, kteří nemají karmu, navíc to postihne i normální lidi, čili je to moc radikální, nepatřičné a nešetrné. Já to říkal celou dobu i když to nikdo nechtěl slyšet, nakonec se však stejně ukázalo, že to žádný velký smysl nemělo a že filtry na karmu jsou nefunkční nesmysl.


Strašná, šílená událost, kdy se znemožnila standardní registrace a uskutečnil se jen chat na pozvánky od lidí, co mají karmu, rozhodování o registracích v kompetenci lidí s karmou, chat jen pro někoho, chat privilegovaných, jenže kdo jsou lidé s karmou, to může být kdekdo i takový prudičové, otrapové, spameři, gauneři, hovada, blbouni, fejci a další.

 Chat na pozvánky je izolace, zamezení normálního přístupu, registrace se ztížila, znemožnila, nic však nevyřešila, chat se izoloval, jak lidi půjdou a jak se dostanou na pomalu nepřístupný chat a budou se někoho doprošovat o vstup a ještě v neznámém prostředí s neznámými lidmi? To zamezí přístupu takřka všem, jak prudičům, tak i normálním lidem. To je absurdní, nevhodné ba či dokonce fantasmagorické. Nahrálo to prudičům jako prase, protože to čeho chtěli dosáhnout,vyprovokovat vedení ke špatnému rozhodnutí, toho dosáhli! Je to jen šílená radikální, represivní restrikce, která nikam nevede! :D :D

Tato důvěra, toto spoléhání se na karmu bude chatu osudné.

JE ILUZORNÍ, CHORÉ, HLOUPÉ A BLÁZNIVÉ VĚŘIT V KARMU! Já si myslím, že to už musí být úplně jasné a to všem, kteří ještě používají mozek.


 Chat je služba, která má být přístupná, otevřená lidem, protože na chatu se mají potkávat lidé, mají se na něm seznamovat, bavit a klábosit a chat musí mít řád. Ne působit jako nějaká izolace před vnějším světem a ještě bez řádu. To není účelem a motivem chatu. Pokud tento základní smysl, základní princip je popřen, pak to není chat.

Co bude dál? Pokud bude problém v anonymech, kteří zde mají ještě přístup, zakáže se i to? Proč už se potom nezrušit celý chat? :D

Řád


 Chat se oficiálně tváří, že nějaký řád a pravidla má, jenže jaká je skutečnost. V reálu a v praxi je to tak, že se všechno neřídí vždycky podle řádu, řád je prostě závazný jen někdy, jen když se vedení tak rozhodne, že řád  zrovna uplatní. To závisí taky na vztazích a sympatiích, které vrchnost k dané osobě má a cítí.  Je to jen víceméně na rozhodnutí kompetentní autority. To řád neznamená a není. Je v tom nepotismus, nespravedlnost a zaujatost.  Je to v některých případech prostě jen bezpráví, chaos a bordel, prostě svévole.

Přístup


Přístup není z mnoha ohledů věcný, ani racionální a je dost odtažitý. O lidi se moc nezajímají.

Všechno je tady strašný problém a hlavně něco dobrého chtít, chat není moc pro uživatelsky zaměřený, nenaslouchá lidem.


Vedení chatu často věci vůbec neřeší a nechává je přerůst v obrovský problém, jenom kolik věcí a kauz nebylo nikdy úplně dořešeno, pokud se věci řeší, tak se často řeší chybně, nepatřičně, slepě a pochybně.

Nebudu zastírat, že ano chat činil v jistých kladných dobách a případech správná rozhodnutí, ale ty doby a případy už jsou pryč a překlenuly se na doby záporné.

 Přístup vedení  je do značné míry dost neodpovědný a nekompetentní.

Chat se přetvořil z chatu se stala absurdní nesvobodná izolovaná služba, chat jen pro někoho, chat privilegovaných, tím se chat naprosto znemožnil a degradoval.

Vedení nemá ani dostatek kapacity na to ohlídat si chat, není zde žádný tým administrátorů jen jeden jediný admin, admin JiH, co zmůže a co stačí jeden člověk na celý chat - bláhovost.

Já nevím jak moc se to může s chatem myslet ještě vážně, protože chat nechce být chatem, když si vybral směr, kterým se sám z řad solidních, suverénních, slušných a řádných chatů vyloučil, já proto nevím, proč se chat ještě pořád tváří, že je chatem. To už nemůže myslet ani vážně!

Vedení není kompetentní k řízení chatu.  Chat není slušná, solidní a řádná služba.

Ono už je to i všechno jedno ve své podstatě, vzhledem k tomu, že chat je téměř normálně neprostupný, protože je znemožněno se na něj normálně dostat přes registraci.

 Já jenom nepochopím několik věcí, které souvisí s chatem a všechno zařadím do několika bodů:

1) chat, který funguje sporadicky - absence funkčnosti
2) chat, který vždycky neuznává řád - absence řádu
3) chat, který nemá kompetentní vedení - absence vedení
4) chat, který ani nechce být chatem, ale tváří se jako chat - absence chatu

Absence téměř všeho důležitého a nezbytného, co dělá chat, chatem.


 Já nevím co to je za službu, chat už to být ani nemůže je to nějaká forma impotentního pseudo - chatu - šaškárna. Chat už nesplňuje kritéria proto, aby se mohl nazývat standardním chatem, chat se sám vzdal práva nosit označení chat. Jako chat to lze považovat a přirovnat k nějakému skupinovému uzavřenému chatu, něco jako chat na službě facebook mezi stanovenými lidmi.

O tom všem svědčí moje předešlé články a průzkumy.

Chat je nedůstojný a proto si nezaslouží ani mojí úctu. Já tento chat nectím a pohrdám jim.

Já jsem do tohoto chatu kdysi vkládal své naděje, ale moje všechny naděje ze mně už vyprchaly a opadly. Já tomuto chatu a vedení nevěřím a nemá mojí důvěru.

Já za žádnou cenu už nemůžu chat doporučit jako řádnou, solidní a slušnou službu. Já doporučuji se tomuto chatu raději vyhnout, alespoň těm, kteří chtějí řádný chat.

 Já to s tímto chatem opravdu vzdávám, to je moje absolutní zhodnocení, zakončení, chtěl jsem, aby všechno zaznělo uceleně a komplexně. Je to závěr a zhodnocení chat.cz, já se více tomuto pseudo - chatu už nechci dále věnovat. Tímto to zakončuju nadobro (našpatno). AMEN!



Firer Wall

Komentáře

  1. Tak to by bylo úplné závěrečné zhodnocení chat.cz. Vytvořil a zavedl jsem nově list chatů v sekci Informace, tento list slouží jako jednoduchý nástroj, který hodnotí chaty. chat.cz je tímto zařazen na můj blacklist.

    OdpovědětVymazat
  2. Já se k celé záležitosti s mým definitivním odchodem z Chat.cz a žádostí o smazání diskuze HX a vymazání místnosti HX z databáze ještě vyjádřím, jak už jsem někde předesílal, snad už opravdu v poslední glose, která se bude jmenovat "Čistému vše čisté - Čisté řešení". Plánované shrnutí a roční hodnocení po odchodu mém a dalších bytostí již v současné situaci, dle mého názoru, postrádá smysl, i toto vysvětlím ve své glose.

    Já souhlasím s tím, že lidé mohou mít různé názory, mohou jako dobrá a vhodná vidět různá řešení, ovšem to oč běží, to je kvalita, schopnosti, nápaditost, aktivita ve snaze pomoci atd. Jak je v tomto článku uváděno, mnozí schopní jedinci z chatu Chat.cz již dávno odkráčeli, zmizela rozmanitost a kvalita, v této době měl být Franci aktivní a naslouchat těmto lidem. Přírodě žel, právě za těchto dob nečinil naprosto nic, a teprve když všichni kvalitní a schopní jedinci z chatu zmizeli, začal dělat i úpravy ve smyslu návrhů těchto lidí, k tomu ovšem dělal spoustu pošetilých záplat a "vylepšení", až svůj paskvilní nechat zařízl oněmi pozvánkami na registraci. Že.. ovšemže

    Tudíž se přidávám k hodnocení a Chat.cz zařazuji do NEDOPORUČUJI, VYHNOUT SE DVOUKILOMETROVÝM OBLOUKEM! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však už to musí být jasný, po našem odchodu převzali pomyslnou štafetu jiní lidé, lidé kteří tam aktuálně pobývají, co se zapojovali do dění tam, jde to na jejich zodpovědnost na jejich vrub. Ta statistika je tam taky zajímavá, ty už si o tom mluvil https://m.imgur.com/a/CZ4tf1V

      Přihlášeno 316 lidí z toho dokonce 2 chatují, screen z této doby.
      Na to kolik lidí je přihlášeno a na to kolik lidí chatuje je to opravdu nepoměr, já nevím, co ten chat předstírá? Co chce lidem ještě namluvit, že jako na něj ještě lidi choděj? Ale no tak.

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Chatujme.cz - jaké je chatujme, tady je to ještě v pořádku, doporučení

chat.cz - chystá se puč na Upírku? VAROVÁNÍ, ÚTOK, SKUTEČNÝ BOJ O MOC? AFÉRA, Freya zase lže